söndag 24 juni 2012

Rårörd rabarbersaft med citron

1,5 kg rabarber
1 väl tvättad citron i skivor
1,6 l kokande vatten
1,2 kg socker
1 msk vinsyra (kan uteslutas)
atamon (mängd enligt förpackning) (kan uteslutas)

Rabarbern skärs ner i bitar om ca 2-3 cm. Behåll skalet så får saften tjusig färg.
Skär den vältvättade citronen i skivor.
Lägg citronskivorna i botten av en stor skål/bunke.
Lägg över rabarberna.
Slå på kokande vatten.
Lägg en handduk över och låt stå i två dygn.

Efter två dygn, sila bort rabarber och citron från saften.
Rör ner socker och vinsyra.
Tillsätt konserveringsmedlet (atamon).
Häll upp på flaska.

Klart!




1 kommentar:

  1. Mums, jag har testat sådan saft en gång.

    Jag tror att blomman i min vas heter Studentnejlika.

    SvaraRadera